Proč pláčeme při krájení cibule?
D

Proč pláčeme při krájení cibule?

plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

Brunning Andy

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.

Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.

Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.
Číst více
Počet stran 160
Datum vydání 21.11.2018
Formát 190x165 mm
Hmotnost 0,31 kg
Jazyk čeština
EAN 9788027107735
Věk od 0
Druh zboží Tištěné knihy
Vazba Šitá vazba