Gundry Steven R.
Steven R. Gundry, MD, je ředitelem Mezinárodního institutu srdce a plic v Palm Springs v Kalifornii a zakladatelem a ředitelem Centra restorativní medicíny v Santa Barbaře. Ač byl uznávaným kardiochirurgem, profesorem a vedoucím katedry kardiochirurgie a hrudní chirurgie na Lékařské fakultě v Loma Lindě, rozhodl se změnit profesní dráhu a zaměřil se na léčbu moderních nemocí prostřednictvím výživy. Je autorem knihy Dr. Gundry's Diet Evolution a více než tří stovek článků zveřejněných v odborných lékařských publikacích zaměřených na využití diety a doplňků stravy při léčbě srdečních chorob, cukrovky, autoimunitních onemocnění a řady dalších nemocí. Doktor Gundry žije se svou ženou Penny a jejich psy v Palm Springs a Montecitu v Kalifornii.
Skryté nebezpečí zdravých potravin
Jíte dostatek zeleniny, ovoce, luštěnin a dalších potravin, které jsou považovány za zdravé, a přesto vás trápí zdravotní potíže a přibíráte na váze? Chcete se vyléčit i z nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Pomoc najdete v této knize!
Průlomový mezinárodní bestseller mění názory odborníků a široké veřejnosti na to, jaké potraviny jsou skutečně zdravé. Odhaluje bílkovinu lektin, která je obsažena v mnoha rostlinách a dalších potravinách, které běžně konzumujeme. Autor, vystudovaný lékař, srozumitelně vysvětluje, jak lektiny přispívají ke zhoršování zdravotního stavu a proč zejména průmyslové zpracování zemědělských produktů stojí za tím, že se mnohé potraviny staly spíše škodlivými než prospěšnými.
Provede vás třemi ozdravnými programy, během kterých nahradíte potraviny podporující zánětlivé procesy vhodnými alternativami, posilující prospěšnou mikroflóru ve střevech. Získáte také vzorové jídelníčky pro jednotlivé fáze ozdravných programů a recepty, včetně těch pro vegetariány.
Číst více
Průlomový mezinárodní bestseller mění názory odborníků a široké veřejnosti na to, jaké potraviny jsou skutečně zdravé. Odhaluje bílkovinu lektin, která je obsažena v mnoha rostlinách a dalších potravinách, které běžně konzumujeme. Autor, vystudovaný lékař, srozumitelně vysvětluje, jak lektiny přispívají ke zhoršování zdravotního stavu a proč zejména průmyslové zpracování zemědělských produktů stojí za tím, že se mnohé potraviny staly spíše škodlivými než prospěšnými.
Provede vás třemi ozdravnými programy, během kterých nahradíte potraviny podporující zánětlivé procesy vhodnými alternativami, posilující prospěšnou mikroflóru ve střevech. Získáte také vzorové jídelníčky pro jednotlivé fáze ozdravných programů a recepty, včetně těch pro vegetariány.